Wat zijn de woonwensen van jongeren in de toekomst? Hoe kun je in een wijk oude en nieuwe bewoners met elkaar verbinden? En hoe wordt een organisatie voor mentale gezondheid bekender bij studenten?
Aan deze drie pittige challenges hebben drie groepjes studenten de afgelopen tijd hard gewerkt in het project Made by Ma. Op 7 februari vond de afsluiting van het project plaats. Twintig licht nerveuze studenten presenteerden hun ideeën en oplossingen aan de challengehouders op het podium van Broedplaats Contact.
Woningcorporaties
De eerste groep boog zich over een vraagstuk van woningcorporaties Stadgenoot en Eigen Haard, die benieuwd waren naar de woonplek en woonwensen van studenten in de toekomst. Het team deed onderzoek, maakte moodboards en 3D-schetsen en uiteindelijk een Sims-achtige animatie met woonwensen in bepaalde levensfasen. Conclusie? Studenten wonen graag knus en efficiënt, energiebewust, in de buurt van OV, en willen wel wat voorzieningen delen maar niet alles.
Urban Connectors
De tweede opdrachtgever was Urban Connectors, een organisatie die mensen verbindt in wijken. Zij wilden graag weten hoe je nieuwe én oude inwoners in Osdorp kunt verbinden door de cultuur van de wijk naar voren te brengen. De groep bedacht hiervoor een miniatuurgolfbaan en een rooftopfestival, met activiteiten, muziek, hapjes en een talentenjacht.
@Ease
Als derde vroeg @Ease, een organisatie voor mentale gezondheid, zich af hoe ze hun zichtbaarheid op het Mediacollege voor studenten kunnen vergroten. Het antwoord hierop was de fysieke en mentale drempel tot contact te verlagen door een box te maken waar je briefjes in kunt doen, door @Ease naar Ma te laten komen en door ‘feeling feedback’ te faciliteren: een tablet waar je je stemming op aan kunt geven.
De opdrachtgevers en coaches waren onder de indruk van het resultaat dat de studenten hebben neergezet en het leerproces dat ze hebben doorgemaakt en hebben veel zin om met de ideeën aan de slag te gaan.
Wat is Made by Ma?
Made by Ma is een talentenprogramma waarbij studenten van Ma samenwerken in opdracht van een maatschappelijke organisatie en een challenge oplossen. Ze leren hun talenten ontdekken, brainstormen, samenwerken, netwerken en presenteren. Dit alles onder deskundige begeleiding van peer coaches.